Publiekscommunicatie voor gemeente Hilversum

Hilversum is bekend als Mediastad. En dat is niet voor niets. Dus geef je bij communicatie met inwoners en ondernemers natuurlijk het goede voorbeeld!

Visualisatie van het nieuwe Evenementenbeleid 

De gemeente Hilversum wenst het Evenementenbeleid stevig te herzien. Feitelijk gaat het om een sterke verbetering. Hilversum wil bewoners, horeca-ondernemers en evenementen-organisaties nauw bij dit proces betrekken. De gemeente organiseerde interactieve participatie-avonden met alle betrokkenen waarvoor HSTotaal de schermpresentatie verzorgde.

Design helpt beleid inzichtelijk te maken

HSTotaal kreeg de opdracht het beleid te visualiseren en het proces te verwoorden, zodanig dat het geheel in een heldere presentatie kan worden gegoten en tot een goed interactief overleg leidt.

Van complexe informatie naar concrete vormgeving

We begonnen met het inventariseren van de beschikbare data en met de vraag welke gegevens relevant waren en hoe je deze structureerde. Daar zat veel denkwerk en ook veel monnikenwerk bij. Vervolgens dachten we na over een passende presentatie. Dat vroeg veel creativiteit, maar samen met de beleidsmedewerkers van Hilversum kwamen we daar prima uit.

Meer weten over de visualisatie van het beleid van jouw organisatie? En wat de meerwaarde van design is voor het overleg met belanghebbenden? Mail voor een afspraak bart@hstotaal.nl of bel 06 20 61 68 32.

Publiekscommunicatie voor gemeente Hilversum

Hilversum is bekend als mediastad. En dat is niet voor niets. Dan laat je bij communicatie met inwoners en ondernemers natuurlijk het goede voorbeeld zien!

Visualisatie van het nieuwe Evenementenbeleid. De gemeente Hilversum wenst het Evenementenbeleid stevig te herzien. Feitelijk gaat het om een sterke verbetering. Hilversum wil bewoners, horeca-ondernemers en evenementen-organisatie nauw bij dat proces betrekken.

Design maakt communicatie van beleid. HSTotaal kreeg de opdracht het beleid te visualiseren en het proces te verwoorden, zodanig dat het geheel in een heldere presentatie kan worden gegoten en tot een goed interactief overleg zal leiden.

Van complexe informatie naar concrete vormgeving. We begonnen met het inventariseren van de beschikbare data en met de vraag welke gegevens relevant waren en hoe je deze structureerde. Daar zat veel denkwerk en ook veel monnikenwerk bij. Vervolgens dachten we na over een passende presentatie. Dat vroeg veel creativiteit, maar samen met de beleidsmedewerkers van Hilversum kwamen we daar prima uit.

Meer weten over de visualisatie van het beleid van uw organisatie? Mail voor een afspraak bart@hstotaal.nl.

communicatieadviesinfographicsoverheid

Hoe kan design jouw processen en beleid inzichtelijk maken? En daarmee toegankelijk voor een groter publiek? Mail naar bart@hstotaal.nl voor een afspraak. Bellen mag ook: 06 20 61 68 32.

Hoe kan design jouw processen en beleid inzichtelijk maken? Maak een afspraak met Bart Landman voor een eerste gesprek en inventarisatie van de mogelijkheden. Mail naar: bart@hstotaal.nl.